Minkälainen roolipeli? Millä porukalla? Minne?

Siirry alas

Minkälainen roolipeli? Millä porukalla? Minne? Empty Minkälainen roolipeli? Millä porukalla? Minne?

Viesti kirjoittaja Admin lähetetty La Heinä 05, 2014 3:49 pm

Eli ennen tarkempaa suunnittelua pitäis vetää linjaa siitä, minkälaista roolipeliä loppujenlopuksi aletaan tekemään, ketkä siinä ovat mukana (tekemisessä tai varmoja pelaajia) ja minne tuo roolipeli tehtäisiin.

Pelaajia, jotka voisivat olla hieman sääntörikkaammasta ja enemmän lorepohjaisesta roolipelistä kiinnostuneita, voi tietenkin häiritä jo kyselemällä mahdollisesta kiinnostuksesta tätä projektia kohtaan. Foorumin osoitetta voi myös jakaa eteenpäin potentiaalisille pelaajille. Tämä määrittelee pitkälti kysymyksen "Millä porukalla?".

Toinen juttu on minne roolipeli laitetaan. Vaihtoehtoja ovat käytännössä .fi, Snow, oma alusta tai jokin ulkomaalainen retro. Tavotteena olisi mahdollisimman pitkäikäinen roolipeli, joten siinä mielessä suomalaiset retrot, eli tällä hetkellä Snow olisi huono ratkaisu, sillä hotellin elinkaari ei varmaankaan ole kovin pitkä ja Snowhotellin mukana kuolisi myös roolipeli. Ulkomaalaiset retrot ovat todennäköisesti pidempi ikäisiä, mutta pelaajakuntaa pitäisi houkutella erikseen suomalaisista retroista ja .fi:stä. Oikean version huono puoli taas olisi sen maksullisuus, mikä vaikuttaisi pelimaailman rakentamiseen JA pelaajien ominaisuuksiin ikävällä tavalla, toisaalta pohja olisi tällöin laillinen eikä roolipeli kaatuisi hotellin takia.

Oma alusta (yksityinen retro) tarjoaisi epäilemättä parhaat edellytykset roolipelin ylläpitämiseen, mutta siinäkin tapauksessa pitäisi käyttäjät houkutella mukaan muualta. Lisäksi haittana olisi homman laittomuus ylläpitäjälle ja se, ettei serveri välttämättä olisi pystyssä 24/7 vaan mahdollisesti vain iltaisin ja viikonloppuisin tai jotenkin vastaavasti.

Kolmas juttu on se, minkälainen roolipeli tehdään. Vaihtoehtona on täysin oma maailma omalla lorella (pitäis jutella realismin/fantasian määrästä maailmassa ja muista toiveista) tai sitten johonkin sarjaan/elokuvaan/valmiiseen teokseen pohjautuva roolipeli. Valmiita ja hyviä pohjia voisivat olla Game of Thrones, LotR tai vaikka ihan vaan keskiaikainen Eurooppa.

Keskusteluun tässä ja muissa ketjuissa saa kuka tahansa mukaan aikova osallistua!


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm La Heinä 05, 2014 4:39 pm, muokattu 1 kertaa

Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 4
Join date : 05.07.2014

Näytä käyttäjän tiedot http://newbeginning.palstahaku.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Minkälainen roolipeli? Millä porukalla? Minne? Empty Vs: Minkälainen roolipeli? Millä porukalla? Minne?

Viesti kirjoittaja Admin lähetetty La Heinä 05, 2014 4:38 pm

Koska pelaajat on tarkotus poimia tässä matkanvarrella jokasen tutuista ja loppujenlopuksi jonkunlaisella rekryllä .fi:ssä ja Snowssa - ja koska roolipelin sijotuspaikkaa on turha miettiä vielä - sopii varmaan alottaa tämä keskustelu suoraan siis siitä, millasta roolipeliä lähdetään tekemään.

Oma mielipide on se, että koska nyt on tosiaan ollut aikalailla näitä yliluonnollisia ja kummajaisropeja (furryt, animaagit, demonit jne), voisi välillä olla ihan piristävä pelata hieman realistisemmassa maailmassa. Tossa Snown chatissa heitettiin ilmoille jo jotain pienimuotosia ideoita, ja tässä nyt onkin ne hieman pidemmälle pohdittuna.

Game of Thrones...

Roolipelaamista Tulen ja jään maassa joko tavallisena kansana tai sitten silleen että mukana on myös noita kirjoista tuttuja hahmoja. En ehkä ite lämpeä hirveesti koska en keksi hyvää juonta pelille. Toisaalta voitaisiin mennä sillä, että riidellään siitä kuka on kuningas.. Paha sanoa oisko se yes vai no. Razz Jos joku keksii lisää tähän tai muuten vaan puoltaa tätä niin puheenvuoroja odotellessa.

Lord of the Rings...

Suomen Habbo-skenessä ei tosiaan oo vielä koskaan nähty isokokoista Keskimaata, joten se aukko voitaisiin ihan hyvin täyttää. Tässä kohtaa pelaajia vois muutaman YouTube-videon ja muun mainostuksen jälkeen tulla myös muualta kun Habbon omasta pelaajakunnasta (mainostaminen onnistuu retroissakin, kunhan ei mennä omalla pohjalla, jollon riski liian suuri, toisaalta retroon niin ison maailman tekeminen voi tuntua turhalta, eikä se pääse kovin paljon pienempänä oikeuksiinsa).

Maailma olisi tässä kohtaa valmis, ja se tarjoaisi siis valmiit rajat ja rajoitukset pelille. Toisaalta lore voitaisiin kirjottaa juuri sellaseksi millaseksi se halutaan. Ehkä aika Sormuksen sodan jälkeen vois olla hyvä? Örkit ja muu pimentoväki vaeltelee pieninä ryhminä ympäriinsä, ihmiset ja muut hyvikset palaa koteihinsa sodan jälkeen..

Tai sitten.. jotain ihan omaa lorea Keskimaahan, mihin ei Sormuksen sota tai muut kirjojen/muitten tapahtumat liittyis mitenkään. Taikka sitten jotain niihin vielä enemmän liittyvää..

Eurooppa...

Ihan normaaliin keskiaikaan sijoittuva roolipeli keskiaikaisilla puitteilla, mutta omalla tarinallaan. Paikkana voisi olla Britannia ja Ranska, jotka mahdollisesti sotisivat keskenään. Peli sijoittuisi sitten aatelisten ja tavallisen kansan väliseen loputtomaan eripuraan, keskiaikaiseen kaupunkielämään ja arkeen, mukana olisi mahdollisesti myös hovit ja mahdollisuus kokea ne palvelijana tai palveltavana ja taisteluitakin riittäisi niille, jotka niistä tykkäävät.

Yksi hyvä seikka tässä voisi olla se, että juonellisesti pelin voisi jossakin kohtaa varmaankin helposti lopettaa, koska maailma kulkee ajassa eteenpäin hieman inhimillisemmin verrattuna fantasiamaailmoihin. Näin voitaisiin siis pelata yksi iso kokonaisuus porukalla läpi, ja sen jälkeen pohtia halutaanko kyseisellä maailmalla jatkaa, vai siirrtyttäisiinkö jo johonkin uuteen. Päällimmäinen huono puoli olisi se, että hahmojen ominaisuudet olisi aikalailla rajattuja (ei esimerkiksi rotuja) ja siihen ei välttämättä kaikki lähde mukaan edes.

Jotain ihan omaa...

Viimeisenä mietin ihan omaa fantasiamaailmaa täysin omalla lorella. Mahdollisuudet olisi rajattomat, ja vähän turha lähteä linjaamaan enempää - jos päätetään lähteä tähän, homman voi hoitaa sillon.  Wink Tärkein olis varmaan tollon pohtia nyt aluksi jo se, missä määrissä pelaajat haluaa maailmaan yliluonnollisuutta ja magiaa, vai haluaako porukka mennä enemmän maanläheisellä ja realistisemmalla maailmalla.

Ja tarkotus on nyt tosiaan esittää vaan omia ehdotuksia, yhdistellä ja pohtia niitä ja lopuksi päättää mitä tehdään. Tässä meikäläisen näkemyksiä, jokasella on tietysti omia.

Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 4
Join date : 05.07.2014

Näytä käyttäjän tiedot http://newbeginning.palstahaku.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa